Volledig scherm
© Thinkstock

Arie Kuijs sluit tijdelijk zijn tankstation in Vlijmen

VLIJMEN - Arie Kuijs sluit dinsdag zijn tankstation aan de Pastoriestraat in Vlijmen. "Tijdelijk. In afwachting van de civiele rechter", zegt hij. Of zijn wasstraat en bandenhandel wel openblijven, weet hij nog niet. Deze week oordeelde de Raad van State in een langlopende kwestie tussen Kuijs en de gemeente Heusden: Kuijs moet sluiten.

Doet Kuijs dat niet, dan legt de gemeente Heusden hem een dwangsom op van 10.000 euro per maand. Kuijs ziet geen andere oplossing. Hij moet van Heusden zijn bedrijf moderniseren zodat het aan de laatste milieueisen voldoet. Kuijs zegt daar geen geld voor te hebben. Volgens de Raad van State heeft Kuijs genoeg tijd gehad om zijn tankstation aan te passen.

Koopcontract
Kuijs hoopt dat de civiele rechter binnenkort een uitspraak doet die wel goed voor hem uitpakt. Dan gaat het om een koopcontract voor een lap grond waar Kuijs naar wil verhuizen, aan de Wolput. Kuijs vindt dat Heusden de overeenkomst onterecht eenzijdig heeft opgezegd. Als de civiele rechter gunstig oordeelt, hoopt Kuijs weer open te kunnen.

Waalwijk, Heusden e.o.