Volledig scherm
Auto's in beslag genomen bij drugspand in Vlijmen © Erik Haverhals

Arrestatieteam ramt loods met shovel in Vlijmen: 12 arrestaties, 30 kilo hennep, luxe auto's en veel geld gevonden

VIDEOVLIJMEN - Bij de inval in een loods in Vlijmen van afgelopen woensdag zijn twaalf mannen aangehouden. Een arrestatieteam vond rondom hen tientallen kilo’s hennep en tienduizenden euro's aan contanten. De verdachten variëren in de leeftijd van 29 tot 68 jaar en zijn afkomstig uit Brabant en Limburg.

De politie kwam de loods aan de Parallelweg Oost in Vlijmen op het spoor na ‘uitgebreid onderzoek’, waarbij nauw werd samengewerkt met de gemeente Heusden. ,,Al snel bleek dat er zaken speelden die het daglicht vermoedelijk niet konden verdragen”, zo meldt een woordvoerder.

Bij de inval was de inzet van een arrestatieteam nodig, omdat de verdachten mogelijk vuurwapens bij zich hadden. De voordeur van de loods werd daarom met een shovel eruit geramd. Volgens de politie werden de verdachten totaal verrast en konden ze snel in de boeien worden geslagen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Het drugspand is gesloten. © Erik Haverhals

Luxe auto's

Twee van hen probeerden nog te vluchten in een auto, maar ook zij werden in de kraag gegrepen. Tijdens de doorzoeking vond de politie ruim dertig kilo aan hennep en tienduizenden euro’s cash. 

In en rond de loods werden verder ook nog dertien wagens aangetroffen, waarvan enkele ‘zeer luxe exemplaren’ en meerdere dure horloges. Burgemeester Roel Augusteijn van Heusden is blij met de resultaten. 

,,Het pand had ook bij ons in de gemeente al de aandacht. Heel fijn dat nu politie en OM een inval hebben gedaan”, laat hij weten. ,,Belangrijk dat gemeente, politie en OM elkaar versterken tegen de ondermijnende criminaliteit.” De gemeente Heusden heeft de loods per direct gesloten.

De drugs, geld en overige spullen zijn in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Het onderzoek richt zich specifiek op de handel in softdrugs en witwassen, meldt de politie.

Vuurwapen

Tijdens de inval in de loods kreeg de politie ook nog informatie over een andere verdachte situatie. Daarom werd ook een auto gecontroleerd die een stukje verder geparkeerd stond. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen. De eigenaar van de auto is aangehouden en is eveneens vastgezet voor verder onderzoek.

Volledig scherm
Auto's in beslag genomen bij drugspand in Vlijmen. © Erik Haverhals

Bekijk hieronder de video van de inval afgelopen woensdag:

Download de gratis nieuwsapp van het BD. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).