Volledig scherm
Leerlingen uit de groepen 7 van de Olof Palmeschool in Drunen bereiden zich met onder anderen meer ambtenaren van de gemeente Heusden voor op het jeugdcongres over de opvang van vluchtelingen. © Dik de Joode/BD

Basisschoolleerlingen Heusden houden Jeugdcongres Vluchtelingenopvang

HEUSDEN - ,,We zijn al dat gemopper en geklaag beu", zeggen de leerlingen van groep 7 van de Heusdense basisschool. En daarom houden ze woensdag 6 juli een Jeugdcongres Vluchtelingenopvang waarvoor ze ook Tweede Kamerleden en staatssecretaris Dijkhoff hebben uitgenodigd.

,,We merken dat onze ouders, de leraren, de burgemeester, de politieagenten en alle andere volwassenen veel moeite hebben om opvang voor vluchtelingen op te lossen. Ze zijn hartstikke vóór opvang of hartstikke tegen, willen helpen of zijn bang en ze vinden allemaal dat de regering en de Tweede Kamer het niet goed doen", laten de kinderen in een brief weten. ,,Als ze niet naar elkaar kunnen luisteren, luisteren ze misschien wel naar hun kinderen."

Met het congres willen ze vooral tips en ideeën om de vluchtelingenopvang voor iedereen goed te regelen bundelen. Het congres wordt ondersteund door de gemeente Heusden, Stichting Scala en Focolare Nederland en wordt op 6 juli van 08.30 tot 12.30 uur gehouden in abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Deelnemers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Stichting Scala via 0416-320264.

Lees meer nieuws en achtergrond over de opvang van vluchtelingen en statushouders op bd.nl/vluchteling.

Waalwijk, Heusden e.o.