Volledig scherm
Heusden/OUD,NIET GEBRUIKEN!!!!! © Heusden/OUD,NIET GEBRUIKEN!!!!!

Bedrijven Heesbeen willen af van milieubeperkingen

DEN HAAG/HEUSDEN – De gemeente Heusden heeft volgens Stichting Ondernemersbelang Industrieterrein Heusden (SOIH) veel te veel beperkingen in het nieuwe plan voor het bedrijventerrein Heesbeen opgenomen.

SOIH vroeg maandag tijdens een spoedprocedure in Den Haag om een onmiddellijke opschorting van de een aantal woonbestemmingen en milieucategorieën voor bedrijven. Volgens de gemeentewoordvoerder van Heusden is het nieuwe bestemmingsplan alleen maar gunstiger voor de bedrijven en ondernemers op Heesbeen. Een eventuele schorsing van het nieuwe bestemmingsplan zou geen enkele verbetering opleveren.

​Gevolg
De raadsvrouw van SOIH en ondernemer Ronald van Sluisveld waren het daar niet mee eens. Volgens hen heeft de gemeente de bestaande bedrijven niet goed in kaart gebracht. Daardoor zijn ze in een te lichte milieucategorie terecht gekomen. En dat kan weer tot gevolg hebben dat ze niet kunnen uitbreiden, of bij klachten van omwonenden moeten inkrimpen. Zeker nu de gemeenteraad apart een zestal woningen op het bedrijventerrein een burgerwoonbestemming heeft gegeven.

Klagen
Mochten die bewoners bij de gemeente gaan klagen over herrie of stof dan, zou dat grote gevolgen voor de bedrijfsvoering hebben. Of de Raad het bestemmingsplan geheel of gedeeltelijk zal blokkeren, blijkt binnen twee weken uit de spoeduitspraak.

Waalwijk, Heusden e.o.