Volledig scherm
VluchtelingenWerk Nederland.

Begeleiding vluchtelingen Heusden en Waalwijk in de knel door gezinshereniging

DRUNEN/WAALWIJK - VluchtelingenWerk in de gemeenten Heusden en Waalwijk is dringend op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten om vluchtelingen te begeleiden en wegwijs te maken in de samenleving.

Hoewel de grote toestroom van asielzoekers is gestopt, komen er momenteel door gezinshereniging (de zogeheten na-reizigers) relatief veel vluchtelingen bij. VluchtelingenWerk Heusden kan zo tien tot twintig begeleiders gebruiken. Het gaat om mensen die asielzoekers willen helpen bij de administratie, de financiën en het leggen van sociale contacten; een keer meegaan naar de school en de huisarts, of contact willen onderhouden met instanties als gemeente, zorgverzekeraar of energieleverancier.

,,Vluchtelingen wegwijs maken is erg belangrijk", stelt Thea van Esch, teamleider van VluchtelingenWerk Heusden. ,,We redden het nu nog net, maar er blijft belangrijk werk liggen." Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de vestigingen van VluchtelingenWerk in Drunen en in Waalwijk.

Lees meer over dit onderwerp in het Brabants Dagblad editie Langstraat van zaterdag 15 oktober. Volg het laatste nieuws over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.