Volledig scherm
De situatie bij de toe- en afritten aan de zuidkant van de A59 bij Nieuwkuijk. © Jeroen de Jong/ Beeld Werkt

Belangrijke keuzes over wegen en verkeer in De Langstraat

VLIJMEN/NIEUWKUIJK - Donderdag worden belangrijke keuzes gemaakt voor het verkeer en de wegen in De Langstraat. De stuurgroep Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) hakt dan knopen door over de situaties rond de Baardwijkse Overlaat (tussen Waalwijk en Drunen), Nieuwkuijk (vooral de toe- en afritten aan de zuidelijke kant van de A59) en over Vlijmen-Oost (randweg).

Op tafel ligt onder meer een ambtelijk voorstel om onderzoek te doen naar een extra verbindingsweg tussen Meliestraat en Vijfhoevenlaan in Vlijmen, om daarmee de Vijfhoevenlaan in de toekomst te ontlasten.

Vertegenwoordigers
In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van de gemeenten Heusden, Waalwijk en 's-Hertogenbosch, de provincie en waterschap Aa en Maas. Rijkswaterstaat is adviseur.

Keuzes
De keuzes die de stuurgroep maakt, zijn voorlopige keuzes. De plannen waarvoor de stuurgroep kiest, doorlopen eerst de Milieu Effect Rapportage (MER) en daarna zijn er nog tal van mogelijkheden voor inspraak en bezwaar. Uitvoering van de plannen heeft naar verwachting in 2020 plaats.

De Initiatiefgroep bewoners Zuiderpark/Beneluxlaan en omgeving in Vlijmen vraagt de Heusdense politiek zich duidelijk uit te spreken tegen opschuiven van de zuidelijke toe- en afritten in Nieuwkuijk richting het oosten.

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag 28 januari meer over de GOL-plannen.

Waalwijk, Heusden e.o.