Volledig scherm
Het Innoseedsterrein aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen, gezien vanuit de lucht. © John Schouten/Beeld Werkt

'Besluit over opvang asielzoekers Vlijmen ongeldig verklaren'

VLIJMEN - Een aantal omwonenden van terrein Innoseeds langs de Vijfhoevenlaan in Vlijmen wil dat het besluit van de Heusdense gemeenteraad over de opvang van vluchtelingen op die plek, ongeldig wordt verklaard.

Ze stellen dat er in de aanloop naar de raadsvergadering van 17 mei fouten zijn gemaakt en dat verkeerde of zelfs misleidende informatie is verstrekt. Een deel van de kritiek uitten ze ook al tijdens de raadsvergadering zelf.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is een formeel bezwaar tegen dit besluit niet mogelijk. Anders ligt dat met bijvoorbeeld een wijziging van het bestemmingsplan dat uit het besluit kan voortvloeien.

Overigens is het wel de bedoeling dat de gemeente Heusden de brief van de (toekomstige) omwonenden inhoudelijk gaat behandelen.

Lees meer nieuws over de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.