Volledig scherm
Vader Pierre Belluz doet namens het stel het woord: „Het geluk van mijn dochter is helemaal weg.” © Joris Buijs/Beeld Werkt

Besluit plaatsen jonge Syriërs in Vlijmen pas na gesprek met stel dat IS-aanslag overleefde

VLIJMEN - „Gelukkig worden weinig Nederlanders direct geconfronteerd met terrorisme. Het is botte pech dat dit dit stel er wél mee te maken heeft gehad.” Dat zei de Heusdense burgemeester Jan Hamming maandagavond na een gesprek met bewoners van de Vlijmense straat waar de gemeente en Woonveste vier alleenstaande Syrische jongens willen huisvesten.

„Wij wisten dat niet. Nu we het wel weten, wil ik met dit stel in gesprek. Naar aanleiding daarvan nemen we een definitief besluit. Het gaat om gevoelens, en gevoelens die tellen hier.”

Hoewel veel bewoners na afloop vonden dat ze niet gehoord waren, hadden zij wel goed begrepen dat er nog ruimte is; zoals een gezin in plaats van vier jonge jongens. Daarmee zou voor de meeste bewoners al veel kou uit de lucht zijn. Hamming liet die mogelijkheid duidelijk open.

Overigens werd de bewuste woning maandag nog beklad. ‘AZC Nee’ was er op de ruiten gespoten.

Lees in het Brabants Dagblad van dinsdag 2 augustus een uitgebreid verhaal plus een verslag over het verloop van bijeenkomst in het gemeentehuis maandagavond, waar de gemeente de straatbewoners bij praatte. Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Waalwijk, Heusden e.o.