Volledig scherm
De Voorste Venne. © Google Streetview

Bestuur De Voorste Venne Drunen denkt serieus aan stoppen

DRUNEN - Er is een serieuze kans dat het bestuur van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen aftreedt. Dit naar aanleiding van het mislukken van het plan om het gebouw rigoureus aan te pakken.

Volgens de plannenmakers, waaronder De Voorste Venne zelf, is de 5 miljoen euro die de gemeente Heusden daarvoor beschikbaar heeft gesteld, bij lange na niet genoeg. Nu de politiek heeft laten weten dat er geen extra geld in het vat zit, overheerst bij het bestuur zware teleurstelling, stelt voorzitter Francis Pelders desgevraagd. Hij concludeert dat politieke belangen blijkbaar zwaarder wegen dat de belangen van de inwoners. "Diep triest."

Pelders weet nog niet of het bestuur ingaat op een uitnodiging van het Heusdense college, om nog eens te praten over de ontstane situatie. Ook vertegenwoordigers van kunstencentrum De Aleph en van de bibliotheek zouden daarbij aanwezig moeten zijn. Deze instanties zaten ook in de stuurgroep die onder leiding van 'kwartiermaker' Hans Andersson plannen maakte voor De Voorste Venne. Die zouden tien tot 12 miljoen euro moeten kosten.

Overigens heeft de bibliotheek al laten weten niet langer in te zijn voor verhuizing naar De Voorste Venne.

Waalwijk, Heusden e.o.