Volledig scherm
Prins Peer I van Haorendam werd zaterdag om 11.11 uur geïnstalleerd in een tentje bij de Rabobank, want er was geen horecagelegenheid waar men terecht kon. Wellicht kan carnaval komend jaar wel in De Hut worden gevierd. © Beeld Werkt

Bevolking aan zet bij aankoop De Hut in Haarsteeg

HAARSTEEG - Stichting Hart voor Haarsteeg i.o. wil De Hut kopen om die om te vormen tot een multicultureel centrum. Ondernemers steken er geld in, maar ook de bevolking moet bijdragen. Dat werd zondagmiddag in De Hut bekendgemaakt. 

Ondernemers in Haarsteeg hebben besloten om te investeren in De Hut. ,,Dat gaat om een fors bedrag", zegt Marc van Delft, adviseur van de stichting. ,,Het zijn meer dan tien ondernemers met een hart voor het dorp, die vinden dat Haarsteeg zo'n voorziening, een multifunctioneel centrum, nodig heeft." 

De dorpsbewoners kregen ook te horen dat daarmee de zaak nog niet is beklonken. ,,Om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren zullen ook de inwoners financieel hun nek uit moeten steken. hadden de zorgen, dus moeten ze er ook iets voor doen." Het gaat om 100.000 euro. Dat betekent een investering van ongeveer vijftig euro per inwoner. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement