Volledig scherm
De bewoners van seniorenbuurt Keyserpark in Drunen vinden dat ze te veel zelf moeten doen aan het groenonderhoud rond hun woningen. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Bewoners seniorenbuurt Keyserpark Drunen trekken groenonderhoud niet meer

DRUNEN - De bewoners van seniorenbuurt Keyserpark in Drunen vinden dat ze te veel zelf moeten doen aan het groenonderhoud rond hun woningen. Weliswaar zijn de bewoners drie jaar geleden in overleg met verhuurder Woonveste een tuingroep begonnen, maar de leden van die groep worden er ook niet jonger op en trekken het niet meer.

Daar komt bij dat ze niet te spreken zijn over het werk dat Woonveste en de gemeente Heusden uitvoeren. "Na het maaien blijft er veel gras liggen en dat moet dan worden opgeruimd door mensen die slecht ter been zijn. Ik vraag me af wat er met onze bijdrage voor groenonderhoud gebeurt?", vraagt Gerard Kivits zich af. Ook een hoge boom met veel dood hout baart de bewoners zorgen.

Tak
​"Wat nou als iemand een tak op zijn hoofd krijgt?" Woonveste reageert dat het onderhoud 'volgens onze kwaliteitseisen' wordt uitgevoerd. En de gemeente Heusden reageert dat de hoge boom in goede staat verkeert. De woningcorporatie en de gemeente beloven wel om nog voor de zomer met de bewoners te gaan overleggen. "Meer onderhoud is bespreekbaar, maar daar staan logischerwijs wel hogere servicekosten tegenover."

Waalwijk, Heusden e.o.