Volledig scherm
© Marc Bolsius

Bijna niemand uit Haaren wil na herindeling naar Heusden; gemeente trekt zich terug

VLIJMEN/HELVOIRT - Heusden trekt zich helemaal terug uit de herindeling van buurgemeente Haaren. Althans, dat is het voorstel van burgemeester en wethouders van Heusden aan de gemeenteraad, die daarover nog een besluit moet nemen. 

Lange tijd was er sprake van dat een deel van het grondgebied over zou gaan naar Heusden, met name ook als het ging om delen van De Loonse en Drunense Duinen. 

Het ging onder meer om De Margriet, een gebied ten zuiden van het Drongelens Kanaal. Veel van de bewoners en ondernemers gaven eerder aan dat ze verreweg het meest op Heusden georiënteerd zijn. De kans leek groot dat de nieuwe zuidgrens van Heusden zou gaan lopen langs de Oude Bossche Baan, De Heikant en de Loonse Baan.

Onvoldoende animo

Die grenscorrectie is nu dus van de baan. De reden is dat uit het raadplegen van de bevolking van Haaren is gebleken dat er onvoldoende animo is om naar Heusden te gaan, stelt een woordvoerder van de gemeente Heusden. ,,Ze zijn echt op de vingers van één hand te tellen." 

Concreet gaat het om een raadpleging onder de inwoners van Helvoirt, waarbij slechts vier van de 155 reacties een voorkeur aangaven voor de overgang naar Heusden. ,,Gezien alle inspanningen die we rond een herindeling moeten doen, vinden we dat te weinig", aldus de woordvoerder.

Het voorstel in Haaren is nu om Helvoirt aan Vught toe te voegen, Biezenmortel aan Tilburg, Esch aan Boxtel en Haaren aan Oisterwijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement