Volledig scherm
De oude mavo in Heusden. © Dik de Joode/BD

Boos D66 blijft strijden voor Creatief Centrum Heusden

VLIJMEN - D66 Heusden heeft zware kritiek op de antwoorden die de partij heeft gehad op vragen over het Creatief Centrum Heusden. De oppositiepartij gebruikt woorden als ergerniswekkend, onduidelijk en oneerlijk. "Maar we laten ons niet met een kluitje in het riet sturen”, aldus fractievoorzitter Han Vonk in een toelichting. Inzet blijft de verkoop van het pand zien te voorkomen.

Heusden wil de voormalige mavo aan de Demer verkopen. In het gebouw zitten drie ateliers én het Creatief Centrum. Dat moet op zoek naar een ander onderkomen, maar volgens het bestuur van het centrum is in de vesting of directe omgeving geen alternatief te vinden.

D66 en het CDA willen dat de verkoop niet doorgaat. Ze stellen onder meer dat het Creatief Centrum veel meer is dan een plek voor creatieve cursussen. "Er zijn allerlei activiteiten voor senioren, koffieochtenden, bewegingslessen voor kinderen en ouderen. Ze trekken deelnemers uit omliggende dorpen. Er zijn plannen voor activiteiten met vluchtelingen en toeristen. Het Creatief Centrum is een feite een buurthuis, met een sociale functie”, aldus Vonk. "De gemeente wil in elke kern een buurthuis. In Heusden is er nog geen. Er ligt 10.000 euro op de plank voor een buurthuis in de vesting. Dat kan toch aan het Creatief Centrum worden besteed?”

D66 stelde onlangs vragen over de sociale functie van het centrum. De antwoorden van B en W zijn verkeerd gevallen. Volgens Vonk wordt niet ingegaan op de vragen en wordt om de hete brij heen gedraaid. "En dat gebeurt vaker.”