Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Borden met 'vol is vol' bij gemeentehuis in Vlijmen snel verwijderd

VLIJMEN - Onbekenden hebben bij het gemeentehuis in Vlijmen borden geplaatst met tekst als 'vol is vol' en 'eigen volk eerst'. Ambtenaren zagen de borden dinsdagochtend toen ze naar hun werk gingen. De borden zijn daarop direct verwijderd.

De gemeente Heusden houdt juist deze week drie gesprekken met inwoners, om te praten over mogelijke locaties voor opvang van 200 asielzoekers en 50 minderjarige meisjes. Het is overigens nog niet zeker dat de opvang er ook daadwerkelijk komt.

Op die bijeenkomsten, waarvoor mensen zich van tevoren moesten opgeven, en in het debat mag volgens een woordvoerder elke mening geuit worden. "Ook kritische. Maar dat willen we wel doen in open gesprekken, niet via borden of spandoeken. Als er bij wijze van spreken zou staan 'Hoera, haal ze allemaal maar binnen', dan hadden we dat bord ook verwijderd."

Naar verwachting doet de gemeente geen aangifte. "Wellicht proberen we in gesprek te gaan met de mensen achter de teksten. Maar we weten niet om wie het gaat", aldus de gemeentewoordvoerder. Maandagavond was in Drunen de eerste bijeenkomst, die volgens aanwezigen verliep in een prima sfeer.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.

Waalwijk, Heusden e.o.