Volledig scherm
Ook Gelderland experimenteert met sinusmaaien. Net als de N267 heeft de Maas- en Waalweg (N322) bij Druten een zeer brede berm. © DG

Brabant ‘zeer hoopvol’ over proef slingerend bermmaaien tussen Drunen en Andel

DRUNEN/ANDEL Op het provinciehuis in Den Bosch zijn ze 'zeer hoopvol' over de eerste resultaten van de proef met sinusmaaien langs de provincialeweg tussen Drunen en Andel. 

Quote

We verwachten dat onze wegen een grotere functie krijgen als leefomge­ving voor de flora en fauna

Woordvoerder provincie Noord-Brabant

Definitieve conclusies over het slingerend maaien van de berm kan de provincie nog niet trekken. Die laten nog vier tot vijf jaar op zich wachten. 

De proef is in het najaar van 2016 gestart.  Door niet alle begroeiing ineens weg te maaien, maar een slingerend spoor te maken, blijft een groot deel van de grassen, planten en bloemen langer staan. Dat is goed voor de variëteit aan planten. Ook bijen en vlinders blijken er van te profiteren. 

,,We verwachten dat onze wegen een grotere functie krijgen als leefomgeving en verbinding voor de flora en fauna met het omliggende landschap”, aldus een woordvoerder van de provincie.

Slordig

Ook Gelderland experimenteert sinds kort met sinusmaaien. Automobilisten waren verbaasd over het maaiwerk langs de N322 bij Druten. De provincie kreeg vragen waarom er zo slordig werd gewerkt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.