Volledig scherm
De brandweer moest maandagmiddag terug naar Vlijmen om opgelaaid vuur te blussen. © Anja van Beek/FPMB

Brandweer terug naar Vlijmen voor blussen opgelaaid vuur in uitgebrand verhuurbedrijf

UPDATEVLIJMEN - De brandweer is ook maandagmiddag nog een tijdje bezig geweest met blussen bij het bedrijfspand aan de Vliedbergweg in Vlijmen. Dat werd maandagmorgen door een felle brand grotendeels in de as gelegd. 's Middags laaide het vuur echter op een paar plekken in de resten weer op en moest de brandweer opnieuw uitrukken.

De grote brand leidde tot twee NL-Alerts en vier mensen die voor controle naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. 

Een kraan heeft de resten van het pand gesloopt om de laatste vuurhaarden te blussen. De brand woedt in het pand zijn van Riant Verhuur. De brand begon in een gieterij. De eigenaar van Riant Verhuur heeft nog geprobeerd het vuur te blussen. Hij ademde daarbij rook in en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook drie collega's zijn voor controle opgenomen. Zij ademden allemaal rook in. 

ZIE OOK: Jan (50) ziet zijn verhuurbedrijf voor tweede keer in rook opgaan: 'Dit is echt verschrikkelijk'

Rook

Door de brand ontstond er flinke rookontwikkeling. De gemeente Heusden waarschuwde bewoners dan ook om ramen en deuren goed dicht te houden en weg te blijven uit de rook. Buurtbewoners kregen rond 07.00 uur een NL-Alert waarin stond dat er mogelijk nog enkele uren overlast kan zijn van de rook en dat naast ramen en deuren ook de ventilatie niet opengezet moet worden. Rond 10.00 uur werd een tweede NL-Alert verstuurd, waarin in elk geval de directe omgeving nog werd gewaarschuwd voor de rook. 

De brandweer had het vuur na een paar uur onder controle en liet de resten van het pand door een kraan slopen, waardoor de laatste vlammen en vuurhaarden geblust kunnen worden. BrabantWater moet ook ter plaatse komen, omdat door het afvoeren van het bluswater een lek is ontstaan. Ook werd in de omgeving in Vlijmen tijdelijk de stroom uitgeschakeld.

Volledig scherm
Met een kraan worden de laatste vuurhaarden bloot gelegd. © Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
De loods in Vlijmen, verwoest door het vuur. © FPMB/Erik Haverhals
Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement