Volledig scherm
De twee hoofdrolspelers van de film Bullet Time © Frodo Kuipers

Bullet Time: een Nieuwkuijkse film gemaakt met liefde

NIEUWKUIJK - Zijn film is bijzonder arbeidsintensief. Voor Bullet Time maakte Frodo Kuipers uit Nieuwkuijk duizenden tekeningen die de basis vormen van de film van ruim vijf minuten. Daarbij rekening houdend met onder meer cameraposities, dieptewerking en perspectief.

Een kunststukje dat op meerdere festivals over de hele wereld te zien zal zijn, maar eerst zondagmiddag vanaf 14.30 uur bij VanHorenZien! in Partycentrum Wijnand van Delft in Drunen. ,,Bullet Time gaat van dood en vernietiging naar liefde. Het doorleven, de weg er naartoe. Dat vind ik zo aansprekend aan dit verhaal”, uit Kuipers zijn passie over de western. ,,Ik wist gewoon, dit wordt iets bijzonders, iets moois, iets gaafs.”

Romanticus
Waar de digitalisatie hand over hand toeneemt, zweert Kuipers bij inkt en papier. Daarin is hij een romanticus. ,,In de computer wordt het altijd een digitale vertaling van wat je op een scherm ingeeft. Je kunt geweldige dingen doen op de computer, maar het gevoel is toch net anders. Het hoeft niet zo klinisch”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement