Volledig scherm
Rond de gemeenten Vught en Heusden komt een schild van ANPR-camera's die kentekens automatisch natrekken. © Caspar Huurdeman

'Cameraschild Heusden en Vught niet alleen voor autodiefstal'

DEN BOSCH - Het cameraschild rond Heusden en Vught is 'interessant om misdaden mee op te lossen'. En als het aan de politie Oost-Brabant ligt, blijft het niet bij misdrijven als autodiefstal en -inbraak.

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught zei dinsdag in een toelichting op de proef met cameraschilden dat tijdens het experiment van een jaar met ANPR-camera's het systeem alleen wordt gebruikt bij het opsporen van inbrekers en autodieven. Dit vanwege de beperkte capaciteit bij de politie. 

Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant noemt het permanente natrekken van kentekens langs de gemeentegrenzen 'zeer geschikt om bijvoorbeeld rondtrekkende bendes op te sporen'.  Diefstal van en uit auto's is het belangrijkste doel van de proef, ,,maar als we er andere zaken mee kunnen oplossen, zullen we dat zeker doen. We hebben de nodige ervaring met ANPR. Vergeet niet, we leven in 2017, beeld wordt steeds vaker gebruikt bij politieonderzoeken."

ZIE OOK: Camera's tegen autodiefstallen en inbraken; Vught plaatst er 20, Heusden 13