Volledig scherm
Het voormalige veredelingsbedrijf Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen. © Gert-Jan Buijs/BD

College Heusden: 'Besluit raad over opvang asielzoekers Vlijmen was wèl zorgvuldig'

VLIJMEN - Het besluit van de gemeenteraad van Heusden om een dele van het terrein Innoseeds/ De Grassen in Vlijmen aan te bieden voor de opvang van vluchtelingen, was wel degelijk zorgvuldig.

Dat stellen burgemeester en wethouders van Heusden in een brief aan een aantal bewoners van de Beellaan en van De Jonglaan. Zij maakten eerder officieel bezwaar tegen het raadsbesluit van 17 mei.

Niet mogelijk
Het Heusdense college stelt dat er altijd, in elk proces, dingen zijn die beter kunnen. Dat niet alle informatie over de kwestie op 17 mei al bekend was, klopt volgens het college. Maar dat kon in de ogen ven B en W niet anders, juist vanwege de keuze om eerst met de inwoners te praten en pas daarna met provincie, Rijk en het COA. Overigens stelt het college dat een formeel bezwaar tegen het raadsbesluit niet mogelijk is. Het besluit ongeldig verklaren kan het college evenmin, zo wordt gesteld.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.