Volledig scherm
VMC Nieuwkuijk © Google Maps

Conflict over geluidshinder bij VMC Nieuwkuijk lijkt terug bij af

NIEUWKUIJK - De stekker is uit het meetplan getrokken dat een oplossing moest bieden voor het conflict over geluidshinder in Nieuwkuijk. Het gaat om een langslepende twist tussen metaalbedrijf VMC op het industrieterrein in Nieuwkuijk, de familie Boelens die er naast woont en de gemeente Heusden.

De familie Boelens wordt hoorndol van een stansmachine bij VMC die soms dag en nacht staat te draaien. In december waren de drie partijen het nog eens geworden over een geluidsonderzoek dat de rechtbank in Den Bosch had voorgesteld. Met de zogeheten hola-techniek, die ook wordt gebruikt om horecalawaai binnen de perken te houden, zou de maximale geluidsgrens van het bedrijf worden vastgesteld. Daarna zou controle van de vergunningsvoorwaarden een eenvoudige zaak worden.

De gemeente Heusden, die volgens de familie Boelens niet optreedt tegen het bedrijf, zou vervolgens op basis van het onderzoek een vergunning op maat moeten opstellen voor het bedrijf. De rechtbank doet over enkele weken uitspraak.

Waalwijk, Heusden e.o.