Volledig scherm
Het Heusdens Interventie Team heeft bedrijven gecontroleerd in Drunen en Heesbeen. (foto ter illustratie) © ROBIN UTRECHT

Controle in Drunen en Heesbeen bij bedrijven: uitkeringsfraude en gestolen auto

DRUNEN/HEESBEEN - Een gestolen auto en een geval van uitkeringsfraude is de oogst van een controle bij bedrijven in Drunen en Heesbeen.

De controle is woensdag uitgevoerd door het Heusdens Interventie Team, bestaande uit de gemeente Heusden, de politie, de sociale recherche van Baanbrekers en de UWV.

De uitkeringsfraude werd geconstateerd bij een bedrijf in Drunen. Daar werkte iemand die via Baanbrekers ook een uitkering had. Volgens de gemeente was dat met medeweten van de werkgever. Naar een ander mogelijk fraudegeval is een onderzoek ingesteld. 

Brandgevaar

In Heesbeen troffen de controleurs een auto aan die mogelijk in Duitsland is gestolen. Op hetzelfde bedrijventerrein was bij een onderneming sprake van een brandgevaarlijke situatie. Dat is doorgegeven aan de brandweer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sterrenwacht Heesch op bezoek bij Heemkundekring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'
    PREMIUM

    Sterren­wacht Heesch op bezoek bij Heemkunde­kring Onsenoort: 'Ergens in het heelal is er primitief leven'

    NIEUWKUIJK - Kijken naar sterren en planeten. Sterrenwacht Halley uit Heesch doet dat al sinds 1985. Maar is er in de gemeente Heusden ook animo voor? ,,Als je goed kijkt, zie je nu de maan", laat Urijan Poerink zien via de zonnetelescoop. ,,Met de draaiknop rechts stel je het beeld scherper. Zie je nu de zonnevlammen aan de rand? Dat zijn kleine uitbarstingen van de zon."

Waalwijk, Heusden e.o.