Volledig scherm
De initiatiefnemers May van Heijst, Hans Hiep en Petra van Donk. © Hans van den Eeden

Creatief aan de slag bij abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk

HEUSDEN - Wie creatief bezig wil zijn kan sinds kort op abdij Marienkroon in Nieuwkuijk terecht. Daartoe is het voormalige keramiekatelier van pater Raymundus van Kessel (1918-1997) in gebruikgenomen. 

In Atelier Actie Creatief worden cursussen en workshops keramiek en schilderen aangeboden.Onder leiding van kunstzinnig docent May van Heijst worden er iedere woensdagmiddag schilderlessen gegeven. ,,Hierbij kunnen deelnemers hun eigen grenzen verkennen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau aan de slag", aldus Van Heijst. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, zoals acryl, aquarel, tekenen en gemengde technieken. 

Goede doel

Van 28 tot en met 31 mei staat een workshop op het programma. Iedere woensdagmiddag wordt er door keramiste Petra Verdonk lessen handvormen met klei gegeven. In het atelier staan twee keramiekovens.
Voorzitter Hans Hiep van de organiserende stichting Actie Creatief vertelt dat de opbrengst van het cursuswerk ten goede komt aan kwetsbare mensen. De stichting is een zusterorganisatie van de Focolarebeweging. "De komende tijd richten we ons op de wederopbouw van door de Orkaan getroffen Cuba."

Meer informatie: www.actiecreatief.nl

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement