Volledig scherm
Er stond een hele lange rij om afscheid nemen van burgemeester Jan Hamming. © Beeld werkt

Dag burgemeester! Lange rijen bij afscheid van Jan Hamming

VLIJMEN - Donderdag was dan echt de laatste dag van burgemeester Jan Hamming in Heusden. Wie wilde, kon donderdagavond afscheid van hem nemen, op het gemeentehuis in Vlijmen. 

Dat deden Heusdenaren massaal. Het was er druk. Het is al dagen handjes schudden en afscheid nemen geblazen voor de burgemeester. Dinsdagavond nog, na zijn laatste raadsvergadering, ontving hij de Erepenning van de gemeente Heusden. 

Per 1 oktober is Hamming burgemeester van de gemeente Zaanstad. Hij was 5,5 jaar burgemeester van Heusden. Vanaf 27 september wordt hij officieel opgevolgd door waarnemend burgemeester Roel Augusteijn. Hij blijft in elk geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. 

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.