Volledig scherm
De renovatie van De Voorste Venne in Drunen is in volle gang. © Beeld Werkt

De Voorste Venne Drunen: na het slopen nu het bouwen

DRUNEN - De grote renovatie van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen loopt volgens wethouder Wim van Enegland (Gemeentebelangen) naar wens. ,,Alles verloopt volgens schema, we zijn net over de helft, we zitten nog binnen de beschikbare budgetten en een project groep is zelfs al met de inrichting aan de slag."

Wie een kijkje neemt in de grotendeels ontmantelde Voorste Venne, ziet inderdaad dat er na de sloop, weer wordt gebouwd. Plafonds worden gelegd, stukken aangebouwd, muren gezet, leidingen gelegd. Ook de contouren van de kloostergang die toegang gaat geven aan alle zalen worden zichtbaar. 

Maar er moet ook nog heel veel gebeuren de komende maanden. Dat gaat lukken, is de stellige overtuiging van Van Engeland: op 1 augustus is de bouw klaar, daarna nog wat inrichting en afronding en nog vóór de start van het nieuwe culturele seizoen kunnen verenigingen, instanties en Theater De Voorste Venne van het enorme pand gebruikmaken. 

Tegenvallers

Het kan bijna niet anders of er zijn bij zo'n miljoenenklus (5,2 miljoen euro plus ruim ene miljoen inrichtingskosten) ook tegenvallers. Niet alle vloeren lagen gelijk, bleek na sloopwerkzaamheden. En de akoestische voorzieningen in de voormalige Utopia-zaal voldeden niet aan de eisen: een nieuw plafond slokte zomaar weer 50.000 euro uit de post onvoorzien. En zo zijn er wat meer hobbels. 

Maar Van Engeland maakt zich geen zorgen: er is een flinke post onvoorzien waaruit die tegenvallers betaald kunnen worden.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement