Volledig scherm
De verwoestingen op Sint Maarten na Irma. © Joris van Gennip

'De winkel is verwoest en later leeggeplunderd': Vrienden helpen Michael en Eddy op Sint-Maarten met verkoop sieraden

SINT-MAARTEN/DRUNEN - ,,Na een maand hebben we eindelijk water en elektra. Het contact met 'buiten' is nog niet optimaal , maar alles heeft tijd nodig. Irma heeft in een paar uur tijd een hoop mensen dakloos gemaakt en totale verwoesting achtergelaten. Het dak is van ons huis gerukt, de winkel is verwoest en later leeggeplunderd."

Een bericht dat Michael Vissers uit Drunen een paar weken geleden vanaf Sint-Maarten op Facebook plaatste. Samen met Eddy Peterson begon Michael een jaar geleden op het eiland de modewinkel Halyard. De zaken gingen voorspoedig, totdat door orkaan Irma hun droom aan diggelen ging. 

Vrienden en familie in Nederland zijn nu een actie gestart om de twee weer op gang te helpen. De hulp aan het eiland is volgens een van hen, ondernemer Jack Speijers, nog voornamelijk gericht op algemene zaken als infrastructuur en de noodzakelijke dingen om te overleven. ,,Maar wil Sint-Maarten op korte termijn weer toeristen aantrekken, dan zal er veel meer moeten gebeuren en moeten zaken als Halyard weer snel operationeel zijn. Eddy en Michael staan er volledig alleen voor."

Friends4halyard

Het bedrijf van Speijers, Bela Donaco, heeft een collectie sieraden ontworpen en website Friends4halyard opgezet. De opbrengst van de verkoop gaat naar Michael en Eddy op Sint-Maarten. Ook is een Facebookpagina geopend om aandacht te vragen voor de problemen van de ondernemers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement