Volledig scherm
Het sportieve evenement Devil's Trail trok vorig jaar ook honderden deelnemers. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Devil's Trail Drunen wordt veiliger en sfeervoller

DRUNEN - Honderden atleten rennen zondag door de Loonse en Drunense Duinen. De Devil's Trail beleeft de vierde editie. Rond het sportieve evenement is dit keer van alles te doen, zoals een horecaplein en livemuziek.

Ongeveer negenhonderd atleten hebben zich tot nu toe opgegeven voor een van de drie afstanden: 11, 22 of 33 kilometer. Met Natuurmonumenten is afgesproken dat er maximaal duizend hardlopers mee mogen doen. Er wordt weer gestart en gefinisht bij herberg- manege Den Dries.

,,Ze geven prachtig weer aan, ruim twintig graden", weet Maurice van der Steen, die de pr verzorgt. ,,Daarom hebben we besloten om alle activiteiten buiten te houden."

Samba

De sportieve prestatie staat natuurlijk voorop, maar om het evenement, dat van elf tot zo'n vier uur duurt, ook zo sfeervol mogelijk te maken komt er een horecaplein. ,,Naast een hapje en een drankje hebben we ook livemuziek. Samba, verzorgd door Tempestada uit Den Bosch. De deelnemers kunnen ook een selfie maken, op de foto gaan met duivel."

Zwaar

De klimmetjes maken de trail extra zwaar. Maar de Duinweg was wel een pijnpunt. ,,Op zondag komt er veel verkeer langs, zeker bij mooi weer", aldus Van der Steen. ,,Mensen die willen wandelen in de duinen. Doordat hardlopers urenlang binnen blijven druppelen, lag er gevaar op de loer. Nu is de veiligheid wel gegarandeerd, want vanaf het Drongelens Kanaal is de Duinweg voor het autoverkeer afgesloten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.