Volledig scherm
Martin van Hoof. © Hans van den Eeden

Diaken Martin van Hoof van voormalige Sint Catharinakerk Heusden overleden

HEUSDEN - Vrijdag is de diaken Martin van Hoof (1945-2018) in het Radboudziekenhuis in Nijmegen overleden. Van Hoof was in de beginjaren van 2000 diaken. Van Hoof was werkzaam in de parochies van Sint-Jan Geboorte in Vlijmen en de Sint Catharina in Heusden.

,,Hij was als pastor, zowel naar de parochie als naar individuele parochianen, erg betrokken", aldus Wim Bertels, lid van het voormalige kerkbestuur van de Sint Catharinakerk in Heusden. 

Martin van Hoof heeft zich ingezet om Maria van Heusden meer onder de aandacht te brengen. Op zijn initiatief werd in de Mariakapel een stiltecentrum gerealiseerd. Volgens een legende zou het Mariabeeldje in 1421 tijdens de St. Elisabethvloed vanuit het toen katholieke Aalburg, tegen de stroom in, in Heusden zijn aangespoeld." 

Een gebed of gedachte in de nabijheid van Maria van Heusden kan voor mensen een steun of een troost zijn", aldus Van Hoof in een interview met het Brabants Dagblad. Martin van Hoof tobte al jaren met een combinatie van ziektes. Uiteindelijk kwam hij in een rolstoel terecht en verhuisde via Nieuwkuijk naar Kleef. Daar wordt hij ook begraven.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bambi buckets van Defensie storten duizenden liters water op brandhaarden in natuurgebied
    VIDEO

    Bambi buckets van Defensie storten duizenden liters water op brandhaar­den in natuurge­bied

    GILZE EN RIJEN/DRUNEN - In de Loonse en Drunense Duinen woedt sinds woensdag een natuurbrand. Het gaat om drie brandhaarden. De Chinook-transporthelikopter werd vanaf vliegbasis Gilze-Rijen al voor de derde keer deze week ingezet voor een natuurbrand. Donderdag staan de helikopters van Defensie Helikopter Commando paraat, maar zijn ze nog niet opgeroepen. Het verzoek tot assistentie komt via de Veiligheidsregio.

Waalwijk, Heusden e.o.