De Hut in Haarsteeg gaat de Steeg heten.
Volledig scherm
De Hut in Haarsteeg gaat de Steeg heten. © Hart voor Haarsteeg

Dorpshuis in Haarsteeg gaat de Steeg heten

HAARSTEEG - De Steeg. Dat wordt de nieuwe naam van De Hut in Haarsteeg. Vanuit Hart voor Haarsteeg, een beweging die zich inzet voor de leefbaarheid in het dorp, is het initiatief voortgekomen om het voormalige partycentrum te gaan huren en later ook te kopen. Een besluit over dat laatste valt overigens pas in augustus volgend jaar.

Het gaat om een particulier initiatief vanuit de inwoners zelf. Op deze manier is het dorp verzekerd van een accommodatie voor onder meer (verenigings)activiteiten, evenementen, feesten, bruiloften, carnaval en koffietafels. Een dergelijke ruimte  was in feite verdwenen, met de sluiting van De Hut en van café en zalencentrum De Harmonie.

Volgens Marc van Delft, een van de kartrekkers van het initiatief, gaat de huur 1 januari in. ,,Ook is de afspraak gemaakt dat we het gebouw kunnen kopen. De prijs daarvoor staat al vast." 

Geen partycentrum

De Steeg zal bestaan uit twee delen: een dorpshuis voor onder meer verenigingsactiviteiten; en een meer commercieel dorpscafé. Haarsteeg heeft ook buurthuis De Haarstek. Er zijn gesprekken gaande om de activiteiten die daar plaatshebben, over te brengen naar de Steeg.

Hart voor Haarsteeg benadrukt dat met de Steeg zeker niet partycentrum De Hut nieuw leven wordt in geblazen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement