Volledig scherm
Zwembad Het Run in Drunen. © jeroen de jong/beeld werkt

Drukke tijden om zwembad Het Run in Drunen aan een exploitant te helpen

VLIJMEN - Nog een week of zes, dan moet duidelijk zijn wie zwembad Het Run in Drunen dit  seizoen gaat exploiteren. Het kan in elk geval nog alle kanten op. Pas na de aanbesteding wordt duidelijk wanneer het openluchtbad opengaat voor publiek.

Komende dinsdag, 20 februari, moet de Heusdense gemeenteraad beslissen of maximaal 150.000 euro wordt uitgetrokken om het bad dit jaar open te doen. Een aantal bedrijven heeft zich al gemeld. Wethouder Kees van Bokhoven is druk met 'oriënterende gesprekken' met geïnteresseerde bedrijven. Hij laat dat weten in een memorandum aan de raad.

Namen noemt Van Bokhoven nog steeds niet, maar er zijn minstens vier geïnteresseerden. Heel concrete aanbiedingen hebben ze volgens de wethouder nog niet gedaan. 

Jongens

De gemeente praat ook met 'de jongens van N-Joy', de werknemers van de stichting die de afgelopen jaren Het Run exploiteerde maar failliet is. Heusden zou met hen een samenwerkingsovereenkomst kunnen sluiten, waarbij de gemeente de regie houdt. Ook zouden ze tijdelijk in dienst kunnen treden van de gemeente, als die zelf één seizoen Het Run gaat draaien. 

Na de raadsvergadering rondt Heusden het zogeheten aanbestedingsdocument af, met daarin de voorwaarden (zoals openingstijden) waaraan voldaan moet worden. Geïnteresseerden krijgen vervolgens drie weken de tijd een concreet aanbod te doen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement