Volledig scherm
Het roze kasteel bij het Land van Ooit in Drunen. © Dik de Joode/BD

'Drunen' komt met 30 mogelijke locaties voor opvang vluchtelingen

DRUNEN - Zo'n zeventig mensen uit de oude gemeente Drunen hebben maandagavond op een besloten bijeenkomst in De Voorste Venne in Drunen meegepraat over mogelijke locaties voor de opvang van vluchtelingen. Heusden wil voor maximaal drie jaar twee groepen opvangen: een groep van 200 vluchtelingen én een groep van vijftig minderjarige meisjes. Er kwamen twee favoriete locaties uit de bus. Voor de 200 vluchtelingen scoorde de Poort van Heusden (het voormalige Land van Ooit) tijdens een stemming verreweg het best.

Er kwamen twee favoriete locaties uit de bus. Voor de 200 vluchtelingen scoorde de Poort van Heusden (het voormalige Land van Ooit) tijdens een stemming verreweg het best. Ook Metal Valley, plan Dillenburg, het pand van Vissers aan de Bosscheweg en sporthal Onder de Bogen (die binnenkort vrijkomt) behoorden tot de top 5.

Voor de opvang van de meisjes eindigde het gebouw van school De Wegwijzer (Von Suppestraat) op 1. De oude panden van Van Delft aan de Schoolstraat, De Voorste Venne, Onder de Bogen en Metal Valley kwamen daarna.

Overigens heeft deze 'stemming' geen enkele status. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad welke locaties worden aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). En die zegt ja of nee tegen het aanbod.

Inwoners van de oude gemeente Vlijmen praten dinsdagavond 10 mei in abdij Mariënkroon over geschikte locaties in hun dorpen. Inwoners van de voormalige gemeente Heusden doen dat woensdagavond in De Schakel in Oudheusden. Voor beide (besloten) bijeenkomsten moesten mensen zich van tevoren opgeven.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Waalwijk, Heusden e.o.