Volledig scherm
De Grotestraat in Drunen. © Google Streetview

Drunen krijgt horrorhotel in oktober

DRUNEN - Drunen krijgt een horrorhotel. Heel de maand oktober plus een aantal weekeinden ervoor en erna kunnen griezelliefhebbers terecht in een pand aan de Grotestraat, waar Tovulon Entertainment een professioneel spookhuis inricht. Er worden 5.000 bezoekers verwacht.

Erwin van Veldhoven van Tovulon Entertainment (en van de mini-Efteling) in Drunen is de drijvende kracht achter het horrorhotel. Twee jaar geleden richtte het bedrijf al een horrormagazijn in. „Zonder dat we veel reclame maakten, kwamen daar al 3.000 bezoekers op af.”
Inmiddels is de feestwinkel van Tovulon verhuisd naar de overkant van de Grotestraat. Tussen dat pand (Grotestraat 172) en de Jumbo-supermarkt heeft Tovulon een leegstaande bedrijfsruimte gehuurd, die wordt omgetoverd tot horrorhotel.

Steun
Het initiatief van het horrorhotel kan op steun rekenen van de gemeente. Niet alleen omdat het in de ogen van Heusden vernieuwend is, ook omdat het de gemeente ‘op een positieve manier op de kaart zet’. Op basis van deze argumenten zouden de organisatoren een zogeheten projectsubsidie kunnen krijgen. Maar Heusden wil niet op voorhand al financieel bijdragen. Mocht de kaartverkoop tegenvallen, dan springt Heusden bij met een ‘garantie’ van maximaal 2.500 euro.

Waalwijk, Heusden e.o.