Volledig scherm
Elly Heshof deelt de cijferlijsten uit aan haar klas. © Beeld Werkt

Drunens d'Oultremontcollege neemt afscheid van vmbo basis en kader

DRUNEN - Met het uitreiken van de cijferlijsten aan 25 leerlingen werd woensdagavond afscheid genomen van het vmbo basis en kader op het d'Oultremontcollege. Vanwege een te lage instroom neemt de Drunense school afscheid van deze vorm van onderwijs.

De leerlingen hadden het fantastisch gedaan, want op de cijferlijsten prijkte geen enkele onvoldoende. ,,Voor ons leerkrachten was er alles aan gelegen dat iedereen zou slagen", zegt Roland Kop, leerkracht van de ICT-route uit. ,,Anders zouden ze naar een andere school moeten. En daar zelfs een jaar lager in moeten stromen als ze niet meer voor ICT zouden kunnen kiezen. Daarom hebben we niets aan het toeval overgelaten."

Voor Elly Heshof is het een wat weemoedige avond. Wat in 1973 begon - zorglessen geven op de Anne Frankschool in Drunen - is na 44 jaar definitief voorbij. ,,Te weinig kinderen, het is zó jammer. Het heeft toch met het imago van vmbo basis en kader te maken. Ouders willen toch graag dat hun kind minstens naar de mavo kan, terwijl ze toch allemaal naar het mbo doorstromen. Misschien zijn we te bescheiden geweest om te laten zien hoe mooi het is om met je handen te werken."

Waalwijk, Heusden e.o.