Volledig scherm
Sabine Humblé en Nicolai Maratchouk presenteren hun plan met een maquette © Roy Lazet

Drunens d'Oultremontcollege valt in de prijzen bij internationale waterconferentie in Vught

VUGHT/DRUNEN - Leerlingen van het d'Oultremontcollege in Drunen hebben vrijdagavond de derde plek gehaald met hun oplossing voor wateroverlast, tijdens de internationale waterconferentie Water is Life in Vught.

Het concept van de Drunense leerlingen Sabine Humblé en Nicolai Maratchouk, Parking the Storm, is het bouwen van een natuurpark, dat overtollig regenwater kan opvangen.

Een vakjury en een publieksjury prezen de Drunense leerlingen in de categorie Economy Politics. De vakjury lette daarbij op de gebruikte onderzoeksmethode, originaliteit, zuiverheid van resultaten, getrokken conclusies en de helderheid van presenteren.

Van het Maurick College in Vught ging Team Blue Energy naar huis met de tweede plek in de publiekscategorie. Leerlingen Daan van Gisbergen, Renske Pijnenburg, Koen Rocour en Eva Stark ontwikkelden een systeem dat energie opwekt door zoet en zout water te mengen.

De waterconferentie Water is Life is een idee van Maurick College in Vught en het Raffles Instituut in Singapore, om samen te zoeken naar een antwoord op vraagstukken rond waterhuishouding. Leerlingen over de hele wereld waren vanaf maandag in Vught om onderzoeken te doen en bespreken.

Waalwijk, Heusden e.o.