Volledig scherm
Ada Huis in 't Veld (rechts) zette zich tien jaar in voor het Dickens Festijn. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Drunens Dickens Festijn moet verder zonder alom aanwezige Ada

DRUNEN - Tien jaar lang was Ada Huis in 't Veld de artistiek leider van het Dickens Festijn. De 71-jarige Drunense er nu een punt achter gezet. ,,De leeftijd gaat ook meespelen."

Zeg je Dickens Festijn, dan noem je in één adem ook de naam van Ada Huis in 't Veld. Zij was tien jaar lang de artistiek leider van dit decemberfeest in hartje Drunen, waarin de tijd van de Engelse schrijver Charles Dickens herleeft. 

Het Dickens Festijn in Drunen is uitgegroeid tot een enorme trekpleister, te danken aan de bezieling van Huis in 't Veld. ,,Ik heb er altijd enorm veel tijd ingestoken, willen vernieuwen en verbeteren. Ik vroeg ook veel van anderen. Misschien soms te veel. Maar daardoor hebben we samen wel een prachtig evenement van de grond kunnen tillen, dat ieder jaar meer bezoekers trekt."

Stress

Huis in 't Veld ondervond door haar onstuitbare drang tot verbeteren wel stress. ,,Dit jaar heb ik dan ook bewust flink gas teruggenomen. Dat voelde heel goed. Het maakte het ook makkelijker om met het Dickens Festijn te stoppen. Bovendien gaat de leeftijd ook meespelen. En er komt steeds meer bij zo'n organisatie kijken. Dus meer verantwoordelijkheid. Het kan je te veel worden. Dat wil ik voorkomen."

Theaterlessen

Huis in 't Veld stopt overigens niet met de Dickens Academy. ,,Dat gaat nog door, maar wel op een lager pitje. Zo zullen we nog steeds theaterlessen verzorgen op basisscholen. Dat is kleinschalig en dus te overzien."