Volledig scherm
Directeur Peter van Drunen neemt na 32 jaar afscheid. © Jeroen de Jong / BeeldWerkt

Durea wordt Van Drunen Schoenfabriek bij afscheid directeur

DRUNEN - Schoenfabriek Durea heet voortaan Van Drunen Schoenfabriek. Een langgekoesterde wens van de familie, aldus algemeen directeur Peter van Drunen. Na 32 jaar neemt Van Drunen eind deze maand afscheid van het familiebedrijf.

Na 32 jaar neemt Van Drunen eind deze maand afscheid van het familiebedrijf. Het moment dat de vierde generatie het stokje overneemt, was volgens Van Drunen de kans om ook de naam te veranderen. "Het bedrijf kreeg juridisch een nieuwe vorm, een nieuwe bv. Zo konden we onze familienaam in onze bedrijfsnaam opnemen."

Link wordt nooit gelegd
Ooit begon de schoenfabriek in Drunen als G. van Drunen & zonen & co, maar dat bleek niet te kunnen. Er was al een schoenenmaker in het dorp met dezelfde naam. De fabriek kreeg de naam Durea, een verbastering van Van Drunen. "Maar die link wordt nooit gelegd. Nu zijn we Van Drunen Schoenfabriek met de merken Durea en Gijs, dat spreekt meer aan.”

31 maart neemt Van Drunen afscheid. Op de dag af is hij dan 32 jaar algemeen directeur van de schoenfabriek geweest. Een algemeen directeur die van alle Van Drunens in het bedrijf misschien wel het minst met schoenen had.

Lees vrijdag 11 maart een uitgebreid interview met Peter van Drunen in Brabants Dagblad, editie De Langstraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement