Volledig scherm
Pastoor Lebrun © John Schouten / Beeld Werkt

Eerste Augustinusdag voor parochianen Nieuwkuijk, Vlijmen en Haarsteeg

VLIJMEN/NIEUWKUIJK/HAARSTEEG - De Augustinusparochie houdt zondag 28 augustus haar eerste Augustinusdag. Deze activiteit van de fusieparochie die 1 maart vorig jaar ontstond, is zeker ook bedoeld om de saamhorigheid te vergroten.

,,Het is prima dat in de drie geloofsgemeenschappen in Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk van alles wordt georganiseerd en gedaan. Maar het is ook goed om te weten dat we niet alleen staan, dat we met z'n allen één zijn", stelt pastoor David Lebrun in een toelichting. ,,We hebben elkaar hard nodig."

Zondag 28 augustus is er in Vlijmen een gezamenlijke eucharistieviering, ingevuld door parochianen uit de drie geloofsgemeenschappen. 's Middags is er een samenzijn in de pastorietuin. Augustinus is de patroonheilige van fusieparochie. ,,Een nog steeds actuele Heilige. Hij was een zoekende mens die vindt, maar toch blijft zoeken. Zoals nog steeds veel mensen zoeken naar datgene wat zin geeft. Dat is ook onze uitdaging. Want ook al kunnen we niet meer overal zijn, we zijn als kerk niet irrelevant geworden. We hebben zeker nog een functie én een boodschap."

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.