Volledig scherm
© Thinkstock

‘Eindelijk zomerevenement in Heusden’

HEUSDEN - De Heusdense Filmdagen kijkt voor de eerste editie de kunst af bij een festival in Terschelling. ‘Het smaakt nu al naar meer.’

Robert Redford als solozeiler naar de haaien dreigt te gaan of waarin de bemanning van een vissersschip het vege lijf probeert te redden in een ziedende storm, waar kun je die beter gaan zien dan in een jachthaven?

16 films
Het kan tijdens de Heusdense Filmdagen, het evenement dat zaterdag 13 en zondag 14 augustus voor het eerst wordt gehouden. Op drie plaatsen in de vesting Heusden en in de buik van het clubhuis van Watersportvereniging Heusden zijn zestien films te zien, enkele dus op een heel toepasselijke locatie.

Broeden
De Heusdense Filmdagen is het resultaat van de samenwerking tussen De Muze van de Gouverneur en Het Ravelijn. De laatste organisatie draait al elke twee weken filmhuisfilms in Het Gouverneurshuis. Ron en Tak van der Most van ‘De Muze’ waren volgens eigen zeggen al een tijdje aan het broeden op een filmfestival. „We komen regelmatig op Terschelling en daar hebben ze al een jaar of acht een filmfestival. Daar hebben we de kunst afgekeken. De organisatie was heel behulpzaam om ons op weg te helpen.”

Lees donderdag 4 augustus in het Brabants Dagblad, editie Langstraat, een uitgebreid achtergrondverhaal over het evenement in Heusden.

Waalwijk, Heusden e.o.