Volledig scherm
Het gebied tussen de Mayweg en de Kerkstraat in Elshout. © Google Streetview

Elshout krijgt er een wijk met 100 huizen bij

ELSHOUT - Elshout kan er de komende jaren weer even tegen als het om woningbouw gaat. De Gorsen biedt ruimte aan maximaal honderd woningen. Met twee handtekeningen is woensdag een begin gemaakt met de nieuwe wijk van Elshout.

De Gorsen zal binnen nu en tien jaar bestaan uit een kleine honderd woningen en daarmee kan de kleinste kern van de gemeente Heusden richting 1.900 inwoners gaan groeien.

Handtekeningen
De handtekeningen die in de trouwzaal in Vlijmen onder het koopcontract voor de grond belandden zijn van wethouder Mart van der Poel en Pim Tankens van het gelijknamige familiebedrijf uit Andel. Tankens had in het gebied tussen de Mayweg en de Kerkstraat al een stuk grond en heeft er nu twee stukken bijgekocht, waarvan er één aansluit op het al verworven deel.

Daardoor is een gebied ontstaan van vijf hectare waar Tankens de wijk kan ontwikkelen. De Andelse onderneming heeft ook nog een stuk grond van de gemeente gekocht dat parallel loopt aan de Van Wassenaarstraat. Een tussenliggend perceel is en blijft vooralsnog eigendom van de kerk.

Schets
Hoe De Gorsen er gaat uitzien, is nog de vraag. Er is al een schets van een stedebouwkundig plan, maar dat geeft de gemeente nog niet prijs. Het moet eerst worden uitgewerkt. Wel is duidelijk dat er verschillende types woningen zullen komen, van rijtjeshuizen tot tweekappers en vrijstaande woningen.

Na de handtekeningen volgen het stedebouwkundig plan en het bestemmingsplan. Bouwen gebeurt op zijn vroegst in 2018.

Volledig scherm
Het gebied tussen de Mayweg en de Kerkstraat. © Google Streetview

Waalwijk, Heusden e.o.