Volledig scherm
De nieuwe zogeheten oostwand aan het Plein, onderdeel van Centrumplan Vlijmen. Links komt de EMTÉ-supermarkt. Rechts is nog een deel te zien van het nieuw te bouwen paviljoen. Artist impression: Van Aken Architecten

EMTÉ vult ruimte supermarkt Centrumplan Vlijmen

VLIJMEN - Niet de Jumbo of de Aldi, maar de EMTÉ wordt dé supermarkt in Centrumplan Vlijmen. EMTÉ verhuist daarvoor ruim 100 meter, naar de overkant van Het Plein. De supermarkt komt ongeveer op de plaats waar nu nog cafetaria De Richel zit. Het is nog onduidelijk wat gaat gebeuren met het pand dat EMTÉ gaat verlaten.

Het nieuws over de EMTÉ is woensdagavond bekendgemaakt, tijdens een bijeenkomst van de Heusdense politiek. Ook het ontwerp voor het paviljoen dat op de parkeerplaats van Het Plein komt te staan, is daar gepresenteerd en toegelicht. Het paviljoen wordt zo'n 540 vierkante meter groot en biedt ruimte aan vier ondernemers.

Oostwand
EMTÉ wordt onderdeel van de zogeheten oostwand. De winkels en appartementen die daar nu staan worden afgebroken zodra het nieuwe paviljoen klaar is. De nieuwe oostwand biedt straks niet alleen een plek voor de supermarkt, ook voor kleinere winkeltjes en 24 appartementen. Het plan voor de inrichting van de openbare ruimte in het Centrumplan komt volgende week naar buiten.

  1. Burendag Elshout écht voor buren

    Burendag Elshout écht voor buren

    ELSHOUT - D'n Elshof in Elshout is een gebouw waar vooral ouderenactiviteiten worden gehouden. Dus als je d'r op Burendag - het is vandaag Buurtlunch! - naar binnen loopt en er alleen maar dertig ouderen ziet zitten dan vraag je je af of ze niet gewoon hun vaste bubs binnen hebben. Niet dus, verzekert André van Hulten, voorzitter van stichting D'n Elshof. ,,Dit zijn écht de directe buren. We halen ze binnen omdat ze vanwege onze activiteiten ook weleens overlast hebben, geluid, drukte, parkeren. Nu doen we iets terug." 

Waalwijk, Heusden e.o.