Volledig scherm
© Thinkstock

Energieactie Drunen-Noord Bespaart krijgt mogelijk vervolg in hele gemeente Heusden

DRUNEN/VLIJMEN - De kans bestaat dat alle inwoners van de gemeente Heusden die een huis bezitten dat tussen 1925 en 1975 is gebouwd, mee kunnen doen met een actie van Energiek Heusden.

Als het project doorgaat, krijgen ze naar verwachting begin volgend jaar het aanbod tegen geringe kosten een energiescan te laten uitvoeren. Zo'n scan moet duidelijk maken hoe energie bespaard kan worden, door welke maatregelen, tegen welke kosten en wat de maatregelen opleveren.

Energiek Heusden borduurt hiermee voort op de actie Drunen-Noord Bespaart, die volgens zowel de energiecooperatie als de gemeente Heusden een succes is geworden. In een kleine veertig huizen zijn de afgelopen maanden energiebesparende maatregelen getroffen, als uitvloeisel van het proefproject.

Volgens Energiek-secretaris Rinus Zebregts kan de uitrol van het project naar de gehele gemeente Heusden pas plaatshebben als subsidie is gevonden. Wie een scan laat uitvoeren, betaalt immers slechts een deel van de kosten. De rest moet dus bekostigd worden uit subsidie.

Waalwijk, Heusden e.o.