Volledig scherm
© Thinkstock

Ernst & Luim speelt 'De Wijze Kater' in Haarsteeg

HAARSTEEG - De Haarsteegse Toneelvereniging Ernst & Luim speelt in november dit jaar 'De Wijze Kater' van Herman Heijermans in Café De Harmonie.

'De Wijze Kater' is een stuk van een van de bekendste Nederlandse toneelschrijvers Herman Heijermans. Het is een boosaardig sprookje over een onberekenbare koningin, een corrupte hofhouding en sjoemelende burgers, dat in de kern draait om goed en kwaad, macht en onmacht, overdaad en armoede.

Toneelvereniging Ernst & Luim speelt het stuk op 11, 12, 13, 15, 18, 19 en 20 november. Kaarten kosten 10,00 euro per stuk en zijn te koop via de site van de organisatie.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.