Margo van Delft, Jan van de Griend en Marc van Delft (vlnr) in buurthuis en buurtcafé de Steeg (voorheen) De Hut in Haarsteeg.
Volledig scherm
Margo van Delft, Jan van de Griend en Marc van Delft (vlnr) in buurthuis en buurtcafé de Steeg (voorheen) De Hut in Haarsteeg. © Beeld Werkt

Even was er 'lichte paniek' in Haarsteeg. Nu is er nieuw elan

HAARSTEEG - Onder de noemer 'Hart voor Haarsteeg' is de afgelopen maanden in dat dorp veel nieuw elan ontstaan. Met als meest opvallende onderdeel: de huur per 1 januari van voormalig partycentrum De Hut, en later zelfs mogelijke koop van het pand. Kortom, het bruist.

De initiatiefnemers zijn voor en achter de schermen druk aan het werk. Van de keuze van de witte wijn die straks geschonken gaat worden in dorpshuis de Steeg, zoals de voormalige Hut gaat heten, tot aan juridische constructies, een veiligheids- en ontruimingsplan, de aanpak van het interieur, overleg met verenigingen, het opzetten van de exploitatie. 

Rond oktober schrok Haarsteeg wakker. De Hut dicht, café en zalencentrum De Harmonie kondigt sluiting aan, net als enkele anders winkels. 'Hoe houden we ons dorp leefbaar',  was opeens meer dan ooit de vraag. Hart voor Haarsteeg kreeg een enorme impuls.

De stichting in oprichting doet veel. Hoewel, de 'overname' van de Hut om het te gaan runnen als dorpshuis en dorpscafé staat er juridisch los van.

Quote

Onvoorstel­baar hoeveel kennis en kunde er is in Haarsteeg

Jan van de Griend, voorzitter Hart voor Haarsteeg

Kennis

De Steeg wordt nu in allerlei opzichten klaargestoomd om open te gaan. Er moet veel gebeuren, vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. ,,Onvoorstelbaar hoeveel kennis en kwaliteit er in Haarsteeg is", stelt Jan van de Griend, voorzitter van Hart voor Haarsteeg. Begin januari zijn de eerste activiteiten. Met als voorlopig hoogtepunt de twaalf activiteiten in de aanloop naar en tijdens carnaval. 

Hart voor Haarsteeg hoopt dat straks iedereen naar de Steeg komt, ook de verenigingen die nu zitten in De Haarstek, het goed lopende buurthuis. Dus is er overleg, zeker ook met de vrijwilligers van De Haarstek. 

Meer 

Hart voor Haarsteeg is overigens meer dan alleen het runnen van een 'eigen' accommodatie. Werkgroepen houden zich bezig met andere aspecten van leefbaarheid. Zoals de werkgroep Zorg, de werkgroep Verkeer  en Openbare Veiligheid en de werkgroep Evenementen en Activiteiten.

Lees in het Brabants Dagblad editie De Langstraat van donderdag 28 december  meer over Hart voor Haarsteeg

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement