Volledig scherm
Een ondergrondse afvalcontainer. © Erna Lammers

Extra inzamelcontainers Heusden moeten meer textiel opleveren

VLIJMEN - Op elf plaatsen in Drunen, Vlijmen en Oudheusden gaat sociale werkvoorziening Baanbrekers textielcontainers plaatsen. Containers van andere instanties, die er volgens de gemeente soms illegaal staan, moeten weg.

Heusden hoopt dat met de nieuwe en extra containers ook de hoeveelheid textiel die wordt ingezameld, omhoog gaat. Die hoeveelheid van 4,5 kilogram per inwoner per jaar blijft achter bij landelijke cijfers, op basis waarvan Heusdenaren goed zouden moeten zijn voor 7 per inwoner per jaar.

  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.