Volledig scherm
Zwembadplezier in het Run, in de zomer van 2015, toen N-Joy de exploitatie van het Drunense openluchtbad overnam. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Faillissement dreigt voor zwembad Het Run in Drunen

* UPDATE 06.53 UUR * DRUNEN - Zwembad Het Run in Drunen staat op de rand van een faillissement. Als de gemeente Heusden niet erg snel met een extra lening van 95.000 euro over de brug komt, is het vrijwel zeker over en sluiten voor het openluchtbad.

De Heusdense politiek praat donderdag 3 november tijdens een ingelaste vergadering over de situatie die is ontstaan rond stichting N-Joy, die het openluchtbad exploiteert. B en W laat overigens weten niet nu al van plan te zijn financieel bij te springen, omdat dat niet past bij eerdere afspraken tussen N-Joy en de gemeente. De gemeenteraad kan echter anders beslissen.

Betalingsachterstand
N-Joy heeft een betalingsachterstand bij de belasting. Ook de jaarafrekening van Nuon moet nog betaald worden, terwijl de salarissen over oktober niet betaald kunnen worden. Volgens N-joy zijn de problemen te wijten aan het uitblijven van mooi weer tijdens de zomervakantie. Ook een verwacht bankkrediet ging uiteindelijk niet door.

Heusden leende eind vorig jaar al een ton aan N-Joy, om de stichting op gang te helpen bij de exploitatie van het zwembad. Als het zwembad failliet gaat, wordt dat bedrag vrijwel zeker niet meer terugbetaald, stelt het college.

N-Joy heeft plannen om de exploitatie van het zwembad minder weersafhankelijk te maken, wil de energiekosten omlaag brengen en gaat meer met vrijwilligers werken om de kosten te beperken. De stichting denkt dat door deze plannen de twee leningen binnen drie jaar terugbetaald kunnen worden.

Waalwijk, Heusden e.o.