Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Instagram

Foutje, bedankt! Niet Van Gerwen, maar rivaal Rob Cross krijgt lintje in NOS Journaal

HILVERSUM – Hij kan er gelukkig wel om lachen. Op pijnlijke wijze werd Michael van Gerwen donderdagavond in het NOS Journaal door de war gehaald met Rob Cross. 

De omroep liet in een item over de vandaag uitgereikte lintjes niet een foto van Van Gerwen zien, maar juist van een van zijn grootste concurrenten: Rob 'Voltage' Cross. Geen grove blunder, wel een beetje slordig...

Inderdaad een kale darter...

Van Gerwen werd vandaag door de gemeente Heusden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, reden voor het NOS-journaal om hem te noemen in het overzicht van BN'ers die een lintje kregen. De foto die erbij werd getoond was inderdaad van een kale darter. Maar de pijltjesgooier op die foto was niet 'Mighty Mike', zoals Van Gerwens bijnaam luidt, maar de Engelsman Rob Cross. 

Op Twitter reageert ‘Mighty Mike’ op geheel eigen wijze, zoals we hem kennen: ,,Hij heeft me wereldbeker afgepakt, van me lintje blijft hij af", schrijft hij vanuit Manchester. Daarmee doelt hij natuurlijk op Rob Cross die hem eind vorig jaar de wereldtitel afhandig maakte.

Zeldzaam dipje

Van Gerwen lijkt bijzonder goedgemutst, terwijl de darter in een zeldzaam vormdipje verkeert. De nummer één van de wereld wist voor de derde keer op rij niet tot winst te komen in de Premier League Darts.

De titelhouder moest op speelavond 13 in Manchester in zijn partij tegen de Noord-Ier Daryl Gurney genoegen nemen met een gelijkspel (6-6). De Brabander wist met winst in de laatste leg zijn derde nederlaag op rij te voorkomen. Hij gooide tegen Gurney nog wel met een gemiddelde van bijna 105 punten.

Twee verliespartijen

Van Gerwen kreeg vorige week in Rotterdam twee verliespartijen te verwerken. Eerst verloor hij in een vol Ahoy van de Schot Peter Wright en een avond later moest hij ook buigen voor Raymond van Barneveld.

Van Gerwen begon nog wel als koploper aan de dartsavond in Manchester. Door het verrassende verlies van nummer twee Gary Anderson uit Schotland tegen de Australiër Simon Whitlock (5-7) bleef hij vooralsnog op de eerste plaats. Van Gerwen gooit later op de avond in zijn tweede partij tegen de Brit Michael Smith.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement