Volledig scherm
Martijn Smits tioont trots de Oeteldonksneakers © Hans van den Eeden

Gaan deze Heusdense sneakers Oeteldonk veroveren?

HEUSDEN - De telefoon staat bij Heusdenaar Martijn Smits van de gelijknamige schoenenspeciaalzaak niet stil. Het aantal likes op Twitter stijgt met het uur. Aanleiding is de speciale Oeteldonk-sneaker die hij vrijdag, aan de vooravond van het elfde-elfde-carnaval, presenteert.

Voor Smits is het duidelijk: de sneaker, een ontwerp van de Engelse designer Daniel Jores en woonachtig in Heusden, gaat Oeteldonk ofwel Den Bosch veroveren. ,,We hebben net enkele modellen in huis en over een paar weken worden de sneakers, gefabriceerd in Portugal, geleverd. Nu al hebben twintig mensen laten weten belangstelling voor deze Oeteldonk-sneaker te hebben", aldus Martijn Smits.

Eventueel kunnen de sneakers, tegen een kleine meerprijs, van een logo van de eigen carnavals- of vriendengroep worden voorzien. Volgens Smits is een logo van Heusden ofwel Wallepoepersland niet aan de orde. Immers, in Heusden wordt geen carnaval gevierd en zoeken de Heusdenaren hun heil in Den Bosch. Smits, bij wie het carnaval in zijn DNA zit, weet dit vanuit zijn eigen ervaringen in Oeteldonk.

De kleuren van de sneakers zijn afkomstig van de rooms-katholieke kerk (wit en geel) en de Brabantse vlag (wit en rood). Deze kleuren zijn ook terug te vinden op het schilderij 'De strijd tussen carnaval en vasten' van Pieter Bruegel de oude (1530-1569). Martijn Smits is eigenaar van de schoenenspeciaalzaak Smits aan de Vismarkt in Heusden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.