Volledig scherm
Lars Boom (links naast toenmalig burgemeester Henk Willems) plantte in 2008 de eerste kampioenenboom, aan de Wolput in Vlijmen. © Frank Trommelen

Geen kampioenenbos in Heusden, maar eenzame bomen; boom Michael van Gerwen nooit geplant

VLIJMEN - Drie jaar geleden riep burgemeester Jan Hamming van Heusden enthousiast dat Heusden misschien wel een heus 'kampioenenbos' zou krijgen, met een boom voor elke wereldkampioen die de gemeente mocht verwelkomen. De teller stond op dat moment op twee: wielrenner Lars Boom (2008) en darter Michael van Gerwen.

In de loop der jaren kwamen er nog wat bomen bij, voor mountainbiker Michiel van der Heijden (Drunen), wielrenster Renske Doedee (Oudheusden) en de streetdancers Jamie Verhey en Joni Moniharapon (Vlijmen).

Maar wat blijkt: van een bos is geen sprake, alle bomen staan verspreid en helemaal alleen. En de boom voor de eerste wereldtitel darts van Van Gerwen is zelfs nooit geplant. ,,Het is er nog nooit van gekomen", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Misschien is het een mooi moment als Van Gerwen zijn nieuwe woning in Vlijmen betrekt." Kan er misschien gelijk een tweede bij, voor zijn wereldtitel eerder deze maand.

De gedachte dat de bomen allemaal bij elkaar zouden komen te staan, rust volgens de gemeentewoordvoerder op een misverstand.

Waalwijk, Heusden e.o.