Volledig scherm
Het vleeskuikenbedrijf van de familie Knippels aan de Oosterseweg in Elshout wil uitbreiden. De gemeente Heusden wil in principe meewerken. © Marie-Thérèse Kierkels/ Beeld Werkt

Gemeente Heusden: geur vleeskuikenbedrijf Elshout overschrijdt norm niet

ELSHOUT - De geur die het vleeskuikenbedrijf van de familie Knippels aan de Oosterseweg in Elshout verspreidt, blijft binnen de normen die daarvoor gelden. Ook na de eventuele uitbreiding van het bedrijf is dat het geval. Dat stellen burgemeester en wethouders van Heusden, in antwoord op vragen vanuit de politiek. Ook de uitstoot van fijnstof overschrijdt de grenzen niet.

De gemeente wil in principe meewerken aan het uitbreidingsplan van Knippels, tot een bedrijf met 237.000 vleeskuikens, ook al moet Knippels nog met de nodige aanvullende informatie en een goed onderbouwd plan komen. De vergunning is nog niet verleend. Als dat gebeurt, zijn bezwaren mogelijk.

Enkele omwonenden en de Natuur- en Milieuvereniging Heusden zijn echter tegen de plannen en vrezen onder meer de gevolgen voor de natuur en extra geuroverlast. Woensdag 20 april praat de Heusdense politiek over de plannen.

Waalwijk, Heusden e.o.