Volledig scherm
Gerard en Irma Keetels. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Gerard Keetels zwaait in Drunen ballonnenclown Fluppie uit

DRUNEN - Als mensen om hem lachen, dan is het per ongeluk. Dat weet Gerard Keetels best. „Ik ben van m’n eigen helemaal niet zo grappig. Daarom wil ik me ook niet langer ballonnenclown Fluppie noemen.”

Toch zal de rondborstige Drunenaar zijn alter ego eeuwig dankbaar blijven: „Fluppie heeft mij gebracht waar ik nu sta.” Gerard, 49 jaar oud, is creatief met latex. Humor is een ander vak. Die rode neus en zo’n malle pruik, het stond zijn ambachtelijke kunsten als modelleur en decorateur met ballonnen alleen maar in de weg.

Horrorclown
,,Daar komt bij dat sommige kinderen bang van clowns zijn. Was ik een hondje aan het maken, dan zag je ze soms wegduiken. Door al dat gedoe nu met die horrorclowns zou dat alleen maar erger zijn geworden.” Hij heeft even overwogen zichzelf als ‘ballonnenartiest’ aan te gaan prijzen. Maar daar is Gerard Keetels dan weer veel te bescheiden voor: „Zo artistiek ben ik nu ook weer niet.”

'Gerard Keetels de ballonnenman', dat wordt het. „Nu roepen ze vaak: ‘Hé, daar heb je Fluppie!’ Straks hoop ik dat ze zeggen: ‘Kijk, daar heb je de ballonnenman’.”

Zaterdag brengt de Langstraat-editie van het Brabants Dagblad een paginagroot interview met Gerard Keetels en zijn vrouw Irma. Het leven is niet lief geweest voor ze, maar de ballonnen geven nu kleur aan hun bestaan.

Volledig scherm
Ballonnenclown Fluppie. © Gerard en Irma Keetels
  1. Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    Gevarieerde Kunstmatinee Silenzio in Luthers kerkje Heusden

    HEUSDEN - Voor velen is Heusden-vesting de culturele hotspot van kleine kernen. Op verschillende niveau's worden tal van culturele activiteiten georganiseerd. Dit beeld is zondag tijdens de eerste editie van het Kunstmatine Silenzio in het Lutherse kerkje bevestigd. Liefhebbers van een inspirerende lezing, hedendaagse kunst en barokmuziek konden hun hart ophalen. In het goed gevulde kerkje werd het thema Silenzio door kunsthistorica en directeur van de Openbare Bibliotheek Elisabeth Eyl onder het vergrootglas gelegd.

Waalwijk, Heusden e.o.