Volledig scherm
Een gedeelte van het bedrijf Val BV, aan de Veldweg in Haarsteeg. © Jeroen de Jong/ Beeld Werkt

Gesprekken over oplossing voor situatie rond Val BV Haarsteeg lopen nog steeds

HAARSTEEG - Achter de schermen wordt nog steeds gezocht naar een oplossing voor de situatie rond het bedrijf VAL BV in Haarsteeg. Vertegenwoordigers van het bedrijf, van de provincie Noord-Brabant en van de gemeente Heusden zijn nog steeds met elkaar in gesprek. 

Zolang die gesprekken gaande zijn, doet de rechter geen uitspraak in de kwestie over de door de provincie opgelegde gedeeltelijke sluiting en afbraak van het bedrijf.

De provincie wil gedeeltelijke sluiting van het bedrijf omdat aan de Veldweg allerlei illegale activiteiten zouden plaatshebben. Zo zouden allerlei vergunningen ontbreken en zou een deel van de gebouwen er illegaal staan. Volgens Val BV zijn de vergunningen in het verleden wel degelijk afgegeven. Het zou daarmee een volkomen legaal, niet-agrarische bedrijf zijn. Iedereen wist volgens het bedrijf bij het afgeven van de vergunningen, vele jaren geleden, dat het ging om niet-agrarische activiteiten.

Praten

Val BV tekende bezwaar aan tegen de besluiten van de provincie en de zaak kwam bij de rechtbank. Die bepaalde vorig jaar vlak voor de zomer dat de partijen eerst nog eens moesten proberen er onderling uit te komen. Het streven was de gesprekken voor eind vorig jaar af te ronden, maar dat is dus niet gelukt. Mr. Herbert Pasveer, die de belangen van Val BV behartigt, durft niet in te schatten hoe lang de gesprekken nog duren.  

Mochten de drie partijen er niet uitkomen, dan gaat de zaak terug naar de rechtbank. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement